Stag till vant läcker.

Hans med Trålaren Nafanua skriver:

Ser på de flesta Trålaren, att fästena i skrovet för vanten sitter i kanten på rufftaket, både för stor mesan. En skena i rostfritt är fastplastad på insidan, med fastsvetsade platta järn som sticker upp genom rufftaket. På min båt "Nafanua", har det alltid läkt lite från dessa genomföringar, ner i den plastade fickan som är resultatet av denna, i mitt tycke, dåliga konstruktion.

Funderar på att fästa skenan med genomgående skruvar/mutter
på utsidan av ruffen/överbyggnaden och sedan täcka den med en längsgående, urfräst, teak eller eklist, typ SAGA 27 utseendet.

Det blir i alla fall tätt på det sättet och rimligtvis starkare med genomgående bultar med mutter och gummibrickor. På insidan sedan också en syrafast skena, i motsvarande längd som sedan täcks en bit ut, med en trälist ner från taket, där också en skena för ruffgardiner kan hjälpa till att skyla konstruktionen.


På Trålaren Ejnar tätar vi dessa stag med Sicaflex vartannat år.

Ingen helt bra lösning.
 
 
Tips från Trålaren áIDA
 
"När jag såg konstruktörens (Küsel) lösning förutsåg jag problemet både vid genomgången i rufftaket och risken för läckage kring rutorna. Det har inte varit några problem med min lösning. Båten har varit i gång sedan 1978 och avverkat ca 30.000 distansminuter.
Jag har löst det på följande sätt:

"Under däcket har jag galvade vinkeljärn 50x50x5 mm. Jag valsbockade viknkeljärnen så att de fick samma rundning som däcket och skrovet. Vinkeljärnen är ett stycke så att de täcker för-, topp- och undervant + 25 cm för och akter om röstjärnen. För att undvika punktlast har jag lagt plastspackel mellan vinkeljärn och däck. Vid röstjärnens genomgång i däcket har jag avlägsnat distansmaterialet (balsaträ) ca 20 mm runt om, gjutit in polyester och borrat nytt hål för röstjärnen. För att täta har jag använt Tioflex. Tioflex finns nog inte längre då det var gummi som vulkades med blyoxid. Sicaflex är nog fullt användbart. Där det är synligt har jag dolt vinkeljärnet med en teaklist.
Det finns ingen fortsättning längs skrov eller skott utan det är däcket som håller.
Innan jag började kollade jag med Küsel och han tyckte att lösningen var OK. Det enda han hade emot min lösning var att däcket inte blev "rent" dvs. snubbelrisk."

MVH
Anders med áIDA
 
Trålaren Nafanua