Trålaren Ejnar sommaren 2005


Klicka på bilderna för att se dem större.

Sommarens första resa startade den 3/7. Vi gick för motor till Ronneby och Karön. I Ronneby hittade vi Trålaren Aida. En svart Trålare med trämaster.
Vidare mot Tjärö, Karlshamn, Tärnö. Bilden från Tjärö. Två nätter stannade vi på Hanö. Vidare mot Nogesund och sedan till Hällevik.
En natt låg vi vid Gunnön, väster om Karlshamn. Här hittade vi en Trålare på land. Jag har namnet på ägaren och skall kontakta honom efter sommaren. Båten har hel styrhytt och ser ut att vara under renovering.
Åter mot Tjärö där vi mötte algblommningen. Har aldrig tidigare sett så mycket alger. Så här såg det ut på morgonen när vi vaknade och det luktade inte gott. Något morgondopp var det inte tal om.
Vid Hasslöbron mötte vi Trålaren Amanda från Karlskrona.
Efter segelsemestern åkte vi till Gotland utan egen båt. I Klintehamn letade vi upp Trålaren Andanza.
Måndagen den 25/7 var det en liten Trålarenträff i Karlskrona. Jag hade bestämt möte med Trålaren Ella från Stockholm som var på resa söder ut. När vi träffades så mötte två Trålare till upp. Trålaren Wolly från Karlshamn och Trålaren Fregancia från Karlskrona (dock utan båten).
Den 31/7 åkte vi på en liten bilutflykt till Helsingborg med omnejd. Utrustade med kamera så tittade vi efter Trålarenbåtar. Den första vi hittade ligger i Råå hamn och heter Black Molly.
På kvällen gick vi i hamnen i Helsingborg och hittade ytterligare två Trålare. Black Lady ligger i Norra hamnen i Helsingborg.
Trålaren Seastar i Norra hamnen i Helsingborg.
Dagen efter åkte vi vidare utmed kusten norr ut och hamnade i Torekov. Här hittade vi Trålaren Carisma. Vi tror att båten ligger i Torekov.
I samband med SAIL festligheterna i Karlskrona åkte vi förbi Nättraby båtklubb utanför Karlskrona. Här hittade vi Trålaren Charlotte på land. Båten verkar lite övergiven vilket är lite tråkigt att se.
I Karlskrona träffade vi åter Trålaren Fregancia, denna gång med båt. Fregancia vid Tallebryggan i Karlskrona med Trålaren Ejnar i bakgrunden.

Till Startsidan